20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTanzania: 9 rinoceri negri sud-africani au fost relocaţi

Tanzania: 9 rinoceri negri sud-africani au fost relocaţi

Provenind de la ferma Thaba Tholo, cu o suprafaţă de 37.000 de hectare, din nordul Africii de Sud, rinocerii au ajuns marţi dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Kilimanjaro (nord), înainte de a fi transportaţi spre celebrul parc, se arată într-un comunicat al Ministerul Resurselor Naturale din Tanzania.

“Vom face tot ce ne stă în putere pentru a proteja aceste animale”, a declarat ministrul adjunct al resurselor naturale, Constantin Kanyasu, reporterilor prezenţi pe aeroport.

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN), circa 5.000 de rinoceri negri trăiesc în prezent în sălbăticie, număr ce plasează această specie în rândul celor mai ameninţate de pe mapamond.

Exemplarele acestei specii au fost decimate de braconaj, alimentat în principal de cererea din Asia, unde se crede că coarnele de rinocer au virtuţi terapeutice.

Potrivit Frankfurt Zoological Society, ecosistemul alcătuit din Serengeti şi Masai Mara, prelungirea sa din Kenya, adăpostea în urmă cu 40 de ani între 500 şi 700 de rinoceri, pe care braconajul i-a redus la o duzină în 1977-1978.

În urma programelor de repopulare şi a eforturilor de combatere a braconajului, numărul de rinoceri din Tanzania a crescut de “patru – cinci ani”, ajungând la 167 în 2019, potrivit Ministerului Resurselor Naturale.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă