13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA și Coreea de Sud suspendă manevrele militare comune pe timpul Olimpiadei...

SUA și Coreea de Sud suspendă manevrele militare comune pe timpul Olimpiadei de iarnă

Olimpiada de iarnă se desfășoară în februarie 2018 în localitatea Pyeongchang din Coreea de Sud.

Anunțul referitor la supendarea manevrelor militare cu SUA a fost transmis, joi, de biroul şefului statului sud-coreean.

”Cei doi lideri au convenit ca manevrele militare comune americano-sud-coreene să nu aibă loc în perioada olimpică şi ca forţele armate ale celor două ţări să facă tot posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor”, indică un comunicat al preşedinţiei sud-coreene.

Potrivit Seulului, această decizie a fost luată marţi în timpul unei convorbiri telefonice între preşedinţii Trump şi Moon.

Preşedintele sud-coreean i-a transmis liderului de la Casa Albă că amânarea acestor manevre militare, care suscită iritarea Phenianului, va contribui la succesul Jocurilor Olimpice de Iarnă ‘în ipoteza în care Nordul nu recurge la noi provocări’, adaugă comunicatul citat.

”Departamentul Apărării susţine decizia preşedintelui şi ceea ce este în interesul suprem al alianţei americano-sud-coreene”, a subliniat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Potrivit CNBC, exercițiile militare suspendate fac parte din seria denumită Foal Eagle, care se desfășoară în fiecare an în perioada lunilor februarie – aprilie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă