12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Mobilizare împotriva unui joc video care simulează un atac armat

SUA: Mobilizare împotriva unui joc video care simulează un atac armat

Jocul video “Active Shooter” urmează să fie lansat pe 6 iunie, potrivit paginii sale de prezentare de pe platforma video Steam, deţinută de compania Valve Corporation.

Noul produs, ce va fi comercializat cu preţuri cuprinse între 5 şi 10 dolari, propune jucătorilor să aleagă fie rolul atacatorului, fie cel al unui poliţist dintr-o echipă de intervenţie.

“De când fiica mea a fost ucisă în urma unui atac armat într-o şcoală, am văzut şi am auzit multe orori în ultimele luni. Acest joc este unul dintre cele mai oribile lucruri”, a reacţionat Fred Guttenberg, tatăl unei adolescente care s-a numărat printre victimele atacului comis cu arme de foc în luna februarie în Parkland (Florida).

Ryan Petty, un alt tată îndoliat în urma tragediei din Parkland, consideră “dezgustător” faptul că un creator de jocuri video încearcă să obţină profit de pe urma unei “reprezentări hidoase a tragediilor care afectează şcolile noastre din întreaga ţară”.

Bill Nelson, senator de Florida, consideră “impardonabilă” existenţa unui astfel de joc video, la mai puţin de patru luni după ce un tânăr de 19 ani a ucis 17 persoane în liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, un oraş aflat în Florida, un stat american în care mulţi rezidenţi deţin arme de foc.

De atunci, Statele Unite s-au confruntat cu un alt atac armat care a făcut victime într-un liceu, de această dată în statul Texas. Un elev în vârstă de 17 ani, care avea asupra lui arme de foc ce aparţineau tatălui său, a ucis 10 persoane pe 18 mai.

Marţi după-amiază, peste 100.000 de persoane au semnat o petiţie pe site-ul change.org, prin care au cerut companiei Valve Corporation să renunţe la jocul video “Active Shooter”.

Emma Gonzalez, David Hogg şi Jaclyn Corin, trei tineri care au reuşit să supravieţuiască atacului armat din Parkland, şi-au alăturat vocile acestui apel public.

Cei trei tineri, abia ieşiţi din adolescenţă, au devenit militanţi şi reprezentanţi de seamă ai unei mişcări naţionale, care doreşte înăsprirea legislaţiei referitoare la regimul armelor de foc în Statele Unite.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă