23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSUA, avertisment îngrijorător: „China, Rusia şi Coreea de Nord îşi dezvoltă arsenalele...

SUA, avertisment îngrijorător: „China, Rusia şi Coreea de Nord îşi dezvoltă arsenalele nucleare”

Oficialul a subliniat că trebuie să se pună capăt programului nord-coreean de arme atomice, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Ambasadorul american pentru chestiuni de dezarmare, Robert Wood, a avertizat totodată, în cadrul Conferinţei ONU pentru dezarmare de la Geneva, că arsenalele Chinei şi Rusiei sunt în creştere.

“Rusia, China şi Coreea de Nord îşi sporesc arsenalele, crescând ponderea armelor nucleare în strategiile lor de securitate, iar în unele cazuri urmăresc dezvoltarea de noi capacităţi nucleare pentru a ameninţa alte ţări paşnice”, a declarat Wood.

Coreea de Nord “s-ar putea afla în momentul de faţă la doar câteva luni distanţă de capacitatea de a lovi SUA cu rachete balistice cu încărcătură nucleară”, a menţionat ambasadorul american.

Afirmaţiile sale survin într-un context în care Statele Unite au indicat, în noua lor “poziţie nucleară”, publicată vinerea trecută de Pentagon, că doresc să se doteze cu arme nucleare cu putere redusă, citând ameninţările din partea Rusiei, dar şi a Chinei, Coreei de Nord şi Iranului.

Adjunctul şefului Statului Major american, Paul Selva, declara acum o săptămână că, deşi Coreea de Nord a făcut progrese în dezvoltarea programului său de rachete balistice intercontinentale (ICBM), nu a dovedit până acum capacitatea acestor arme de a lovi SUA.

Regimul nord-coreean a efectuat anul trecut câteva tiruri cu rachete ICBM cu o rază de acţiune suficientă pentru a lovi teritoriul SUA şi în septembrie 2017 a efectuat cel mai puternic test nuclear de până acum.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă