7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalSUA: Amenințări pentru Venezuela după expulzarea unor diplomaţi americani

SUA: Amenințări pentru Venezuela după expulzarea unor diplomaţi americani

“Nu am primit nicio notificare din partea guvernului venezuelean prin intermediul canalelor diplomatice”, a declarat pentru AFP un responsabil al Departamentului de Stat american. Însă dacă expulzarea va fi confirmată, “SUA ar putea lua măsuri similare corespunzătoare”, a adăugat el.

Preşedintele Nicolas Maduro a anunţat anterior aceste expulzări, ca răspuns la impunerea de noi sancţiuni economice de către Washington la o zi după realegerea sa controversată.

El l-a acuzat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, Todd Robinson, că a plănuit un complot militar împotriva sa, că a vrut să distrugă economia ţării şi că a promovat absenteismul la scrutinul prezidenţial de duminică. El l-a acuzat de asemenea pe celălalt înalt diplomat, Brian Naranjo, că este reprezentantul CIA la Caracas.

“Respingem ferm acuzaţiile false ale lui Maduro împotriva însărcinatului de afaceri (Todd) Robinson şi a numărului doi al misiunii diplomatice, (Brian) Narajo”, a spus responsabilul Departamentului de Stat american.

La acest scrutin criticat de comunitatea internaţională şi boicotat de opoziţie, care a spus că este o ”farsă”, Maduro, 55 de ani, a obţinut 68% din voturi, faţă de 21,2% pentru principalul său adversar, Henri Falcon, 56 de ani. Acesta a spus despre scrutin că a fost lipsit de ”legitimitate” şi a cerut noi alegeri până la sfârşitul anului.

Rezultatele anunţate, calificate drept ”farsă” de către Washington, au fost respinse de către Chile, Panama şi Costa Rica, precum şi de către Grupul de la Lima, o alianţă de ţări din America şi Caraibe din care fac parte Argentina, Brazilia, Canada, Columbia şi Mexic.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă