15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSiria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de...

Siria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de combatanţi au fost uciși

Gruparea SI a fost învinsă în Siria, însă îşi menţine prezenţa la periferia Damascului şi a reuşit luni să pătrundă într-un cartier din sudul capitalei, Qadam, după ce s-a luptat cu forţele proguvernamentale, potrivit OSDO.

Organizaţia ultra-radicală controlează mai puţin de 5% din teritoriul sirian, conform OSDO, în special zone de deşert în centrul şi estul Siriei.

Cotidianul pro-regim Al-Watan a informat la rândul său că jihadiştii au preluat controlul asupra “mai multor clădiri din estul cartierului”, menţionând de asemenea victime în rândurile armatei.

“Numărul morţilor a ajuns la 62, marea majoritate sunt luptători pro-regim locali”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Operaţiunea SI în Qadam are loc după evacuarea recentă a câtorva sute de luptători islamişti şi jihadişti din acest sector, după un acord care permite regimului să preia controlul asupra cartierului.

Majoritatea celor evacuaţi au ajuns în provincia Idleb, singura care nu se află sub controlul regimului în nord-vestul Siriei.

Cele mai citite

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă