13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria: 13 civili au fost ucişi în noi bombardamente

Siria: 13 civili au fost ucişi în noi bombardamente

“Cel puţin 13 persoane, printre care trei copii, au fost ucişi la Douma”, principalul oraş din Ghouta de Est, a precizat OSDO. Cel puţin 120 de civili au fost răniţi în total în Ghouta.

“Ploua în regiune, de aceea nu au avut loc raiduri aeriene. Regimul a optat pentru obuze şi rachete” pentru a bombarda fieful insurgenţilor, a subliniat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. “Tirurile de rachete nu au încetat în această dimineaţă. În jur de 200 de rachete au căzut doar în Douma”, a spus el.

Regimul de la Damasc desfăşoară începând de duminică o campanie de bombardamente devastatoare asupra enclavei pe care o asediază din 2013. Cel puţin 335 de civili au fost ucişi, printre care zeci de copii, informează AFP. 

În aceeaşi perioadă, 15 persoane au fost ucise în urma lansării asupra Damascului, bastion al regimului, a unor obuze şi rachete trase de insurgenţii islamişti dinspre Goutha, potrivit mass-media siriene de stat şi OSDO.

Potrivit unei publicaţii apropiate regimului Bashar al-Assad, această nouă campanie de bombardamente asupra enclavei Ghouta de Est constituie un preludiu pentru o ofensivă terestră a regimului.

Înainte de Ghouta de Est, mai multe zone ale insurgenţilor, cum este oraşul Homs în 2012 sau Alep în 2016, au fost zdrobite de bombardamente şi de un asediu sufocant pentru a-i forţa pe combatanţii anti-regim să depună armele şi pe civili să plece.

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă