23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalȘeful partidului britanic UKIP a fost demis, după ce fosta lui iubită...

Șeful partidului britanic UKIP a fost demis, după ce fosta lui iubită a jignit-o pe Meghan Markle

Bolton a fost obligat să se retragă în urma unor observații făcute de fosta sa prietenă despre logodnica prinţului Harry, Meghan Markle.

“Henry Bolton a fost revocat printr-o decizie democratică a aderenţilor”, cu 63% din sufragii, a declarat Paul Oakden, lider al Ukip, responsabil cu problemele organizatorice ale partidului.

Confruntat deja cu dificultăţi financiare, Ukip va trebui să-şi înlocuiască liderul pentru a patra oară în mai puţin de doi ani după retragerea conducătorului său istoric Nigel Farage, la puţin timp după referendumul din 23 iunie 2016, care decisese ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

“Cred că va fi foarte dificil pentru partid să supravieţuiască” unei noi bătălii pentru conducere, a declarat Henry Bolton în cursul congresului extraordinar.

Noi alegeri urmează să fie organizate în următoarele 90 de zile. În timpul acestei perioade, eurodeputatul Gerard Batten va asigura interimatul.

Ales în septembrie 2017, Henry Bolton a fost vizat de numeroase critici după dezvăluirea în presă a unor SMS-uri trimise de fosta sa iubită, Jo Marney, unui prieten. În aceste mesaje, ea aprecia că Meghan Markle, a cărei căsătorie cu Harry este prevăzută pentru 19 mai la Windsor, va “păta familia noastră regală”.

                                       Jo Marney  (Foto: Red Ice)

În ianuarie, Bolton fusese deja vizat de un vot de neîncredere din partea Comitetului executiv al partidului, dar refuzase să demisioneze.

Bolton (54 de ani) dăduse asigurări că a pus capăt relaţiei sale cu Jo Marney, cu 29 de ani mai tânără decât el, şi pentru care el îşi părăsise soţia. Fotografii care îi arată împreună fuseseră ulterior publicate de tabloidele britanice.

Într-un editorial din Daily Telegraph joi, Nigel Farage deplânsese această telenovelă. El îşi exprimase totuşi sprijinul faţă de Henry Bolton, estimând că situaţia Ukip se degradase prea mult pentru a se lansa în căutarea unui nou şef.

“Alternativa pentru partid este să continue pe calea autodistrugerii, până la a deveni insignifiant. Este poate prea târziu pentru a salva Ukip, dar nu se ştie niciodată”, apreciază acesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă