22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalScoția cere să aibă, după Brexit, aceleași drepturi ca și Irlanda de...

Scoția cere să aibă, după Brexit, aceleași drepturi ca și Irlanda de Nord

Sturgeon, care este și șefa guvernului delegat al Scoției, a salutat trecerea la faza următoare a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a avertizat că ”diavolul stă în detalii și de acum lucrurile devin cu adevărat dure”.

”Dacă Brexit-ul are loc (eu aș fi dorit să nu fie cazul), rămânerea în interiorul pieței unice și a uniunii vamale este singura opțiune rezonabilă”, a scris Nicola Sturgeon pe Twitter.

Ea a adăugat că insistența guvernului britanic de a evita o ”frontieră dură” între Republica Irlanda și provincia Irlanda de Nord înseamnă că ”nu se poate spune niciodată Scoției că independența va însemna o graniță dură între Scoția și restul Regatului Unit”.

Comisia Europeană a recomandat vineri trecerea imediată la faza a doua a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Executivul comunitar, care conduce negocierile pentru Brexit în numele celor 27 de state ale Uniunii, a apreciat că au fost înregistrate ”progrese suficiente” cu privire la termenii ”divorțului” de Marea Britanie, deschizând calea pentru faza a doua a negocierilor referitoare la viitorul relației dintre UE și Londra.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă