8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalAmbasadorul Marii Britanii, absent de la reuniunea care va dezbate cazul Skripal

Ambasadorul Marii Britanii, absent de la reuniunea care va dezbate cazul Skripal

Rusia i-a convocat pe ambasadorii străini acreditaţi pe teritoriul său, miercuri, la ora 12:00 GMT, pentru o “întâlnire cu oficiali şi experţi ai Departamentului pentru probleme de neproliferare şi control al armelor” din Ministerul de Externe rus.

“Ambasadorul britanic nu va participa la această întâlnire”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Marii Britanii la Moscova, Zeenat Khanche.

Ambasada va fi reprezentată de un funcţionar la “nivel operaţional”, a adăugat ea, refuzând să ofere detalii.

Nici şeful delegaţiei Uniunii Europene în Rusia nu va fi prezent la reuniune, acesta fiind plecat din ţară. El va fi reprezentat de numărul doi, Sven-Olov Carlsson, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt, Luca Eszter Kadar.

Reuniunea va fi consacrată cazului otrăvirii fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în data de 4 martie, la Salisbury, şi acuzaţiilor Londrei la adresa Moscovei.

“Este prevăzut ca punctul de vedere al Rusiei să le fie prezentat reprezentanţilor oficiali ai statelor străine, să li se răspundă acestora la eventualele întrebări şi ca Rusia să îşi expună propriile întrebări” în acest caz, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Otrăvirea celor doi a provocat o gravă criză în relaţiile deja tensionate dintre Moscova şi occidentali şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale.

Rusia, care îşi clamează nevinovăţia, a anunţat, ca măsură de retorsiune, expulzarea unui număr egal de diplomaţi britanici şi sistarea activităţilor British Council pe teritoriul său, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă