9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalRăzboiul dintre Elliott Broidy și guvernul din Qatar intră în faza penală

Războiul dintre Elliott Broidy și guvernul din Qatar intră în faza penală

 

Lee Wolosky, avocatul lui Broidy, susține că are dovada clară a implicării Qatarului în atacul informatic asupra e-mail-urilor omului de afaceri. Elliott Broidy (foto) este un cunoscut aliat al -președintelui SUA, Donald Trump.

Echipa legală angajată de Elliott Broidy de la casa de avocatură Boies, Schiller & Flexner, condusă de celebrul avocat Lee Wolosky, a notificat Qatarul că deține dovada implicării guvernului arab în operațiunea de spionaj și furt de date personale împotriva lui Broidy. “Am intrat în posesia unor dovezi criminalistice irefutabile care implică Qatarul în atacurile informatice ilegale la care au fost supuse conturile de e-mail ale companiei domnului Broidy, precum și în acțiunile ilegale de spionaj direcționate împotriva unui cetățean american important pe teritoriul SUA. Am notificat sau suntem în curs de a notifica toate autoritățile relevante ale SUA, incluzând aici serviciile de contraspionaj”, se arată în notificarea adresată Qatarului, prin reprezentantul său de la Washington.

Alegerea lui Lee Wolosky nu este întâmplătoare. Wolosky este cel care l-a reprezentat pe candidatul Al Gore în procesul renumărării voturilor la scurtinul prezidențial din 2000. De asemenea, Lee Wolosky a fost numit în funcția de consilier în probleme de securitate națională de trei președinți americani, fiind desemnat și în funcția de ambasador de președintele Obama.

Dată fiind activitatea lui Wolosky în zona securității naționale, implicarea lui în disputa dintre Broidy și guvernul qatarez atestă că, într-adevăr, statul arab a desfășurat operațiuni de spionaj pe teritoriul american. Echipa condusă de Wolosky a cerut guvernului din Qatar să înceteze toate operațiunile de spionaj și diseminare de informații cu caracter privat, dar și să-i tragă la răspundere pe toți cei vinovați de prejudicierea lui Elliott Broidy.

 

“Guvernul se -iluzionează că poate nega -implicarea”

 

“Indivizii adăpostiți de Qatar, care au participat la acest atac, au crezut că pot rămâne anonimi, încercând să își acopere urmele în atacul de tip hacking asupra serverelor companiei deținute de dl Broidy. S-au înșelat. Echipa de experți în criminalitate informatică a descoperit conexiunile dintre operațiunea ilegală de atac informatic și Qatar”, susțin avocații lui Broidy.

Apărătorii americanului spun că guvernul Qatarului “se iluzionează că poate nega această implicare, folosind agenți înregistrați și neînregistrați în Washing-ton DC, care să disemineze informații false sau furate despre dl Broidy”. “Avem dovada clară a rolului jucat de agenții voștri din Washington în atacarea și prejudicierea domnului Broidy. Cerem ca ei și alte segmente guvernamentale implicate să înceteze diseminarea de informații furate. Operațiunile ostile de spionaj conduse de alte state pe teritoriul american împotriva cetățenilor noștri nu vor fi tolerate. Intenționăm să tragem la răspundere toți vinovații care au participat la săvârșirea acestei infracțiuni”, se mai arată în notificarea adresată Qatarului.

În încheiere, avocații spun că, dacă atacul informatic ce a vizat conturile lui Elliott Broidy nu a fost autorizat de guvernul țării arabe, se așteaptă ca autoritățile din Qatar să-i tragă la răspundere pe “acești actori ilegitimi care au cauzat prejudicii grave domnului Broidy”. “Ne rezervăm dreptul ca, dacă nu luați legătura cu noi până joi, 22 martie, să declanșăm toate mecanismele legale de compensare”, conchid avocații.

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă