8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPutin încearcă să se pună bine cu Trump. Invitația liderului de la...

Putin încearcă să se pună bine cu Trump. Invitația liderului de la Kremlin

Putin a spus că ar fi “potrivit” ca Trump să participe la manifestările de la Moscova care vor marca împlinirea a 75 de ani de la victoria din Al Doilea Război Mondial, chiar dacă preşedintele SUA se va afla în campania electorală.

Liderul de la Kremlin prezidează parada de pe 9 mai pentru marcarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste şi se foloseşte de acest prilej pentru a prezenta dotările armatei ruse.

Trump a spus săptămâna trecută că ia în considerare o vizită în Rusia în acest scop, după ce a primit o invitaţie din partea Kremlinului.

Relaţiile Rusia cu SUA sunt la cel mai scăzut nivel de după Războiul rece, dar Trump şi Putin au păstrat aparenţa unei relaţii bune.

“Chiar şi în cadrul campaniei electorale ar fi un lucru potrivit. Dar decizia nu ţine de noi”, a spus Putin, întrebat fiind dacă crede că Donald Trump va da sau nu curs invitaţiei.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă