8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPurtătoarea de cuvânt a diplomației ruse afirmă că a fost hărțuită sexual

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse afirmă că a fost hărțuită sexual

Zaharova a precizat că agresorul ar fi deputatul Leonid Sluţki, deja acuzat de asemenea fapte de mai multe jurnaliste din Rusia.

La Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, “Leonid a început să spună la restaurant lucruri care nu mi-au plăcut deloc”, a răspuns ea la postul de televiziune rus NTV după ce a fost întrebată în legătură cu acuzaţiile de hărţuire sexuală care îl vizează pe acest deputat.

“Am fost surprinsă să văd că cei care erau prezenţi (…) nu au spus nimic în acel moment şi nu m-au sprijinit”, a continuat Maria Zaharova, precizând că faptele s-au petrecut în urmă cu cinci ani, “atunci când ea nu era o persoană cunoscută”.

“Mă opun total celor care spun, ‘în fine, să vedem, ea inventează, este genul ăla de fată care nu se îmbracă aşa cum trebuie, toate astea sunt nişte invenţii'”, a adăugat ea, cerându-le femeilor victime ale hărţuirii sexuale “să vorbească aici şi acum”.

Patru jurnaliste, dintre care trei cu faţa neacoperită, l-au acuzat în ultimele săptămâni pe deputatul Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru afaceri internaţionale, că le-a agresat sexual, mai ales făcând comentarii cu conotaţii sexuale sau încercând să le îmbrăţişeze cu forţa.

După ce întâi a denunţat “o provocare infamă şi josnică”, iar apoi s-a declarat încântat că aceste acuzaţii “îi întăresc autoritatea”, Leonid Sluţki, 50 de ani, a cerut joi, pentru prima dată, iertare presupuselor victime.

“Vreau să le cer iertare persoanelor cărora le-am făcut probleme deliberat sau involuntar. Credeţi-mă, nu am făcut-o din răutate”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, Leonid Sluţki a fost susţinut de majoritatea colegilor din parlament, printre care liderul mişcării naţionaliste LDPR, Vladimir Jirinovski, care le-a acuzat pe presupusele victime că au “primit ordine din Occident”.

“Vă este teamă să lucraţi la Duma de Stat? Atunci, schimbaţi-vă meseria”, i-a spus miercuri unei jurnaliste preşedintele Camerei inferioare a parlamentului, Viaceslav Volodin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă