18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalProtest la Tel Aviv contra guvernului, acuzaţii de corupţie

Protest la Tel Aviv contra guvernului, acuzaţii de corupţie

Protestatarii care au luat parte la “Marșul Rușinii”, ce a urmat unei demonstrații similare de săptămâna trecută, i-au cerut lui Netanyahu să demisioneze în urma acuzațiilor de corupție împotriva lui și a numeroși asociați ai săi.

Numeroși manifestanți au purtat măști-cap de porc și au scandal sloganuri precum “Rușine”, “Mafia” și “Oamenii corupți trebuie să plece”.

Partidul lui Netanyahu, Likud, i-a acuzat pe protestatari că divizează poporul israelian într-o perioadă în care țara este ținta unui control internațional riguros în urma deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a muta ambasada SUA din Tel Aviv în acest oraș.

La ora actuală, premierul conservator al Israelului face obiectul a două cercetări penale. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalități foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer și un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...
Ultima oră
Pe aceeași temă