15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPrințul moștenitor saudit și-a facut coliție militară antiterorism

Prințul moștenitor saudit și-a facut coliție militară antiterorism

Arabia Saudită a lansat o coaliție antiteroristă formată din 40 de țări musulmane, în principal sunnite, cu sediul la Riad, pentru a lupta împotriva terorismului și grupărilor extremiste „până la dispariția acestora din lume”.

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a deschis la Riad o reuniune a miniștilor apărării din țări din Asia și Africa, între care Pakistanul, Turcia și Nigeria, marcând lansarea acestei coaliții. Irak și Siria, țări ce reprezintă fronturi anti-ISIS nu fac parte din coaliție. Nici Iranul, acuzat de saudiți că sponsorizează terorismul. De asemenea, lipsește Qatar, care făcea parte din grupul țărilor din Golf, dar a fost sancționat tot la inițiativa Arabiei Saudite, pentru același motiv ca și Iranul, anume că sponsorizează terorismul.

Prințul Mohammed bin Salman a propus „o coordonare puternică, excelentă și specială” între membrii acestei coaliții în lupta împotriva grupărilor extremiste. Secretarul general al coaliției militare va fi generalul saudit Abdulelah al-Saleh.

„Coaliția noastră nu are ca obiectiv sectele, religiile, rasele. Dușmanul nostru este terorismul”, a declarat generalul Al Saleh.

„Reuniunea noastră este foarte importantă deoarece în ultimii ani organizațiile teroriste acționează în țara noastră fără să existe coordonare pentru a le combate”, a spus prințul moștenitor saudit. El a exprimat cu această ocazie solidaritatea participanților cu Egiptul, unde un atentat împotriva unei moschei s-a soldat vineri cu 305 morți, între care 27 de copii.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă