14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPresa din Rusia este de părere că Theresa May ''a otrăvit'' relaţiile...

Presa din Rusia este de părere că Theresa May ”a otrăvit” relaţiile cu Moscova

‘Theresa May a otrăvit relaţiile între Moscova şi Londra’, titrează cotidianul Nezavisimaia Gazeta, în timp ce oficiosul Rossiiskaia gazeta denunţă o ‘reacţie neurotoxică’ a şefei guvernului britanic, care a ales ‘calea confruntării cu Moscova’.

‘Criza în relaţiile dintre Moscova şi Londra a atins un nou nivel’, constată la rândul său cotidianul economic Kommersant, potrivit căruia autorităţile britanice ‘caută răspunsuri toxice’ la otrăvirea fostului spion rus.

‘Theresa May a încercat să acuze Rusia de toate relele în discursul său în faţa parlamentului’ (miercuri), susţine tabloidul Komsomolskaia pravda.

Potrivit semioficiosului Izvestia, Rusia va ‘răspunde cel puţin într-o manieră simetrică la expulzarea celor 23 de diplomaţi ruşi’. ‘Dar reacţia rusă ar putea fi şi mai globală’, afirmă ziarul, citând surse diplomatice. ‘Pregătiţi-vă de răspuns!’, avertizează publicaţia.

Cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ anticipează ‘o lungă perioadă de îngheţ’ în relaţiile ruso-britanice, dar ‘Rusia se poate descurca cu toate acestea cu capul sus’.

Theresa May a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea – pe teritoriu britanic – a fostului spion Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani) cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria ‘Noviciok’.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o ‘provocare brutală fără precedent’, potrivit AFP, citată de AGERPRES.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă