12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în Grecia,...

Pompierii se luptă să stingă un incendiu de pădure izbucnit în Grecia, în apropiere de Atena

Potrivit pompierilor, incendiul a fost raportat cu o zi înainte, în munţii din apropierea staţiunii Loutraki, aflată la vest de capitală.

“Focul arde în apropierea vârfului muntelui”, a declarat şeful adjunct al operaţiunilor, Stefanos Kolokouris. “Încercăm să delimităm un perimetru, dar terenul este foarte accidentat, cu râpe”, a explicat el.

Patru bombardiere cu apă şi şase elicoptere participă la operaţiunile de stingere a incendiului. Din lipsa drumurilor de acces, două escadroane de pompieri au fost transportate pe vârful muntelui de un elicopter Super Puma.

Autorităţile au evacuat 50 de persoane dintr-o mănăstire sâmbătă, după izbucnirea incendiului, însă au precizat că nicio altă zonă nu a fost ameninţată.

Pompierii au explicat că au fost solicitaţi să intervină în circa 80 de incendii în ultimele 24 de ore. De la începutul anului, în zonele urbane şi rurale, au fost înregistrate peste 9.600 de incendii.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă