21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția din Bangladesh caută familia lui Akayed Ullah, suspect în atacul de...

Poliția din Bangladesh caută familia lui Akayed Ullah, suspect în atacul de la New York

Șeful poliției din Bangladesh a afirmat luni seară că Ullah nu are un trecut infracțional în țara sa, pe care a vizitat-o ultima dată în luna septembrie.

Akayed Ullah trăia alături de mama, sora și doi frați ai săi în Brooklyn și deținea un permis de ședere în SUA, a precizat consulul general al Bangladeshului la New York, Shameem Ahsan.

Ahmad Ullah, un nepot al lui Akayed Ullah, a declarat că acesta și familia sa s-au mutat din Chittagong (sudul Bangladeshului) în capitala Dhaka în urmă cu mulți ani.

Bangladeshul a condamnat ferm atacul, subliniind că ‘un terorist este un terorist indiferent de religia sau etnia sa și trebuie să fie adus în fața justiției’.

Șeful poliției new-yorkeze, James O’Neill, a declarat că Akayed Ullah (27 de ani) purta fixat pe corp ‘un dispozitiv exploziv rudimentar’. Suspectul, care a suferit arsuri și alte răni, a fost arestat.

Explozia s-a produs luni cu puțin înaintea orei locale 07:30 (12:30 GMT) într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, un terminal de transport foarte frecventat la acea oră. Alte trei persoane fost rănite, dar viețile nu le sunt în pericol.

Mai multe publicații americane, printre care New York Times și New York Post, au indicat că Akayed Ullah a declarat poliției că a fost inspirat de gruparea teroristă Statul Islamic.

La 31 octombrie, opt persoane au fost ucise în primul atentat terorist cu victime produs în Manhattan după 11 septembrie 2001.

Atacatorul, un uzbek de 29 de ani care a intrat cu un camion în mulțime, a fost arestat și încarcerat. El jurase credință grupării Stat Islamic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă