23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPeste 100 de arestări în cursul unor manifestaţii anti-Putin

Peste 100 de arestări în cursul unor manifestaţii anti-Putin

Potrivit OVD-Info, 124 de persoane au fost reţinute în Rusia, cele mai multe cazuri de reţinere, 68, fiind înregistrate la Sankt-Petersburg, unde sute de persoane au ieşit în stradă şi au cerut alegeri corecte, citează Agerpres.

Peste 2.000 de persoane au participat la o manifestaţie autorizată de autorităţile locale în centrul oraşului Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia, între participanţi aflându-se şi susţinători ai liderului opoziţiei, Alexei Navalnîi, notează AFP.

Unii demonstranţi purtau portrete ale preşedintelui rus, strigând în acelaşi timp “Putin este un hoţ” şi provocând intervenţia forţelor de ordine.

Mii de comunişti au demonstrat, de asemenea, la Moscova şi în restul ţării, purtând steaguri roşii, amprenta trecutului sovietic.

Nemulţumirea în rândul populaţiei a crescut în Rusia în ultimele luni din cauza, în special, a unei reforme controversate a sistemului de pensii şi scăderii nivelului de trai.

Vladimir Putin, a cărui popularitatea scăzut, a promulgat în luna martie o lege contestată care prevede pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele găsite vinovate de ”ofense la adresa simbolurilor statului”, menţionează AFP.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă