7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalPapa Francisc, rugăciuni pentru refugiați la slujba de Ajun de la Vatican

Papa Francisc, rugăciuni pentru refugiați la slujba de Ajun de la Vatican

Suveranul Pontif i-a comparat pe migranţi cu Maria şi Iosif, reamintind de povestea biblică – călătoria celor doi din Nazaret în Betleem fără a găsi un loc în care să se stabilească.

Mulţi migranţi, a spus el, au fost forţaţi să fugă de către lideri care „nu au nicio problemă în a vărsa sânge nevinovat”.

Numărul refugiaţilor din întreaga lume depăşeşte 22 de milioane, cel mai recent influx fiind cel al numeroşi membri ai grupului etnic Rohingya în Myanmar.

„Atât de multe urme de paşi sunt ascunşi de urmele păşilor lui Iosif şi Maria”, a spus Suveranul Pintif argentinian în vârstă de 81 de ani, el însuşi nepotul unor migranţi italieni.

La slujba de duminică seară el a adăugat: „Vedem urmele a milioane de persoane care nu aleg să plece, dar, alungaţi de pe pământul lor, îşi lasă în urmă pe cei dragi”.

Liderul celor peste 1,2 miliarde de romano-catolici din întreaga lume a accentuat că potrivit credinţei străinii să fie bineveniţi oriunde, scrie BBC, citat de news.ro.

Papa Francisc va ţine tradiţionala binecuvântare „Urbi et Orbi” de Crăciun, în cursul zilei de luni.

 

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...
Ultima oră
Pe aceeași temă