7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPalestinienii spun că nu cedează în fața șantajelor președintelui Donald Trump

Palestinienii spun că nu cedează în fața șantajelor președintelui Donald Trump

“Nu vom ceda la şantaj. Acum, el (preşedintele Trump) îndrăzneşte să acuze palestinienii de consecinţele acţiunilor sale iresponsabile”, a afirmat Hanan Ashrawi, o responsabilă a Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), referindu-se în special la recenta decizie a preşedintelui american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Donald Trump a ameninţat marţi să taie ajutorul financiar acordat de SUA palestinienilor, aducând ca argument lipsa lor de interes pentru negocierile de pace pe care Casa Albă vrea să le relanseze.

“Noi plătim palestinienilor sute de milioane de dolari pe an fără niciun fel de recunoştinţă sau respect din partea lor”, a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.

“Din moment ce palestinienii nu mai sunt dispuşi să vorbească despre pace, de ce să le oferim plăţi masive în viitor?”, a adăugat el.

SUA au acordat palestinienilor în 2016 un ajutor de 319 milioane de dolari prin agenţia lor de dezvoltare USAID, potrivit cifrelor disponibile pe site-ul agenţiei.

La aceasta se adaugă şi o asistenţă de 304 milioane de dolari oferită de Washington programelor ONU pentru teritoriile palestiniene.

Donald Trump nu a precizat la ce ajutoare se referă în mod special în mesajul său de pe Twitter.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă