15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalONU critică Ungaria pentru atitudinea față de imigranți: „Se încalcă drepturile omului”

ONU critică Ungaria pentru atitudinea față de imigranți: „Se încalcă drepturile omului”

Guvernul de la Budapesta a înaintat marţi în parlament un proiect de lege prin care ministrul de interne ar primi dreptul să interzică organizaţiile neguvernamentale (ONG-uri) care sprijină imigraţia şi care ar reprezenta “un risc de securitate naţională”.

Proiectul face parte din eforturile anti-imigraţie ale premierului Viktor Orban care a avut ca ţintă campania magnatului şi filantropului american George Soros, născut în Ungaria, de dezvoltare a valorile liberale şi de deschidere a frontierelor în estul Europei.

Propunerea de lege pare să marcheze o înăsprire a controalelor asupra organizaţiilor “care lucrează asupra unor chestiuni pe care guvernul le consideră a fi împotriva intereselor statului, cum ar fi migraţia şi azilul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville.

Proiectul introduce “o restricţie nejustificată asupra dreptului la libertatea de asociere şi este o continuare îngrijorătoare a asaltului guvernului asupra drepturilor omului şi spaţiului civic”, a spus el într-un briefing de presă la Geneva.

Guvernul de la Budapesta susţine că proiectul de lege, care va impune de asemenea o taxă de 25% pe donaţiile din străinătate pentru ONG-urile care sprijină migraţia în Ungaria, urmăreşte să descurajeze imigraţia ilegală despre care Orban spune că erodează stabilitatea europeană şi că a fost alimentată parţial de Soros, care are dublă cetăţenie – ungară şi americană.

“O astfel de taxă va duce cel mai probabil la diminuarea bugetelor şi va afecta strângerea de fonduri, subminând astfel abilitatea ONG-urilor de a-şi desfăşura propriile activităţi şi servicii”, a spus Colville, citează AGERPRES.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă