16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalOMS: "Este urgență în China, nu și la nivel internațional"

OMS: “Este urgență în China, nu și la nivel internațional”

Organizația Mondială a Sănătății a fost din nou divizată în ceea ce privește declararea unei urgențe de sănătate publică la nivel internațional în cazul virusului care a izbucnit în Wuhan și care a produs decesul a 18 persoane. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat că ”este o urgență în China”, dar nu a devenit încă o urgență la nivel mondial, deși poate deveni una”.
 
”Este un pic prea devreme pentru a considera că aceasta este o urgență de sănătate publică la nivel internațional”, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.
”Nu înțelegeți greșit, este o urgență în China. Dar încă nu este o urgență de sănătate mondială. Va putea deveni una”, a mai spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă.
Acesta a comentat și măsurile luate de China pentru a limita răspândirea virusului, închizând cinci orașe.
”Sperăm că vor fi eficiente și pentru scurtă durată”, a subliniat el, care a adăugat că Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă restricții mai largi în ceea ce privește călătoria și comerțul.
 

Autoritățile chineze au anunțat joi al 18-lea deces provocat de coronavirus la un bărbat de 80 de ani, în timp ce cinci orașe din China, Ezhou, Huanggang și Wuhan, unde a izbucnit focarul, și Chibi și Zhijiang au intrat în carantină. Autoritățile au decis suspendarea transportului public, cinematografele, teatrele și cafenelele au fost închise. De asemenea, și Orașul Interzis, cel mai celebru monument istoric al Chinei, se va închide până la noi ordine din cauza epidemiei virale care a început să se răspândească în lume, a anunțat joi instituția.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă