15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalNew York-ul se pregătește re Revelion. Peste două miliane de oameni sunt...

New York-ul se pregătește re Revelion. Peste două miliane de oameni sunt așteptați în Times Square

În ciuda condiţiilor meteorologice, mult mai puţin favorabile în comparaţie cu 2016 când mercurul din termometre indica circa 0 grade Celsius, se aşteaptă ca persoane din întreaga lume să onoreze această tradiţie de 110 de ani, relatează vineri AFP, citată de Agerpres.

“Acest eveniment anual este unul dintre lucrurile pe care oamenii din Statele Unite şi din lume le asociază cel mai mult cu New York-ul”, a declarat primarul Bill de Blasio în cadrul unei informări de presă. ”Este un moment de mare mândrie pentru New York”, a adăugat el.

Deşi New York-ul, în general, şi mai ales Times Square nu fac obiectul niciunei ameninţări directe şi credibile cunoscute, şeful poliţiei James O’Neill a declarat la briefingul de presă că la acest eveniment va exista ”o prezenţă a poliţiei superioară celei din anii precedenţi”.

Oficialul a refuzat să precizeze numărul ofiţerilor de poliţie care vor fi dislocaţi duminică, însă a dat asigurări că vor fi mai mulţi ofiţeri în uniformă faţă de anul trecut.

Prin barierele de beton şi camioanele umplute cu nisip autorităţile doresc să împiedice un posibil atac cu maşini conduse în mulţime precum cel comis la 31 octombrie în sudul Manhattanului, în urma căruia opt persoane au decedat.

În ceea ce priveşte spectatorii care vor vizita perimetrul în care se vor desfăşura sărbătorile, acestea vor trece prin două filtre consecutive de securitate, au explicat autorităţile. Referindu-se la acest dispozitiv, James O’Neill a menţionat atacul de pe 11 decembrie declanşat de o persoană care purta fixat pe corp un dispozitiv exploziv într-un tunel care leagă Times Square de autogara Port Authority, în urma căruia nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa.

Autorităţile iau de asemenea în calcul un posibil atac de la distanţă precum cel comis în Las Vegas, la 1 octombrie, când un lunetist a ucis 58 de persoane adunate la un concert. Pentru a proteja populaţia împotriva acestui risc, poliţia va plasa mai mulţi lunetişti la înălţimi şi ofiţeri în numeroasele hoteluri care mărginesc Times Square.

Cântăreaţa americană Mariah Carey a luat decizia de a cânta din nou în celebra piaţă Times Square din New York, pentru a întâmpina Noul An şi a face uitat recitalul său penibil oferit de Revelionul 2017, afectat de numeroase probleme tehnice în faţa celor aproape două milioane de persoane reunite de Revelion. Diva americană nu a reuşit să îşi amintească versurile hitului “Emotions”, în lipsa monitoarelor care nu au funcţionat. În timpul piesei, artista înconjurată de dansatori s-a arătat jenată de situaţie şi a solicitat echipei tehnice să remedieze problema, însă acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că vedeta a rugat publicul să cânte în locul ei.

La Revelionul 2018 din Times Square sunt aşteptaţi să participe, printre alţii, Nick Jonas şi Camila Cabello.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă