14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMiting la Berlin contra antisemitismului

Miting la Berlin contra antisemitismului

Sub deviza “Nici măcar un centimetru: Moarte antisemitismului şi rasismului”, manifestanţii s-au adunat în piaţa Bebelplatz din faţa Universităţii Humboldt, în inima capitalei germane.

Organizatori din cadrul iniţiativei Unteilbar (Indivizibil), care au chemat la această mare demonstraţie împreună cu alte grupuri, au declarat că 10.000 de persoane s-au înregistrat pentru a lua parte.

Două persoane au fost ucise miercuri când un bărbat a încercat să comită un masacru la o sinagogă din oraşul Halle (est), unde în jur de 50 de persoane erau adunate pentru Yom Kippur. Autorul a recunoscut crima şi a admis că a avut motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită.

O demonstraţie similară era de asemenea planificată la Halle duminică.

Un marş prin centrul oraşului din estul Germaniei a fost organizat împreună cu cei de la magazinul kebab doener unde a fost ucis un bărbat de 20 de ani. După marş, manifestanţii vor lua parte la un miting unde oamenii pot vorbi despre atacuri şi unde se va cânta muzică în onoarea celor două victime – bărbatul, precum şi o femeie de 40 de ani.

Mai multe mii de persoane au demonstrat de asemenea sâmbătă în oraşe din întreaga Germanie împotriva extremismului de dreapta în urma atacului.

În oraşul Marburg (vest), aproximativ 3.000 de persoane au luat parte la un marş, în timp ce la Hamburg (nord) au participat 1.200 de manifestanţi, informează Agerpres.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă