7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Mihail Saakaşvili, liderul Opoziției din Ucraina, a fost răpit la...

VIDEO Mihail Saakaşvili, liderul Opoziției din Ucraina, a fost răpit la Kiev

Fostul președinte al Georgiei ar fi fost “răpit”, luni, la Kiev, de persoane necunoscute, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

Conform acestuia, indivizi neidentificaţi, îmbrăcați în costume de camuflaj verzi şi purtând pe față măşti, l-au luat cu forţa pe Saakaşvili şi au plecat la bordul a trei dube albe. Acelaşi purtător de cuvânt a spus că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului ucrainean de protecţie a frontierei, fără a oferi detalii suplimentare.

Pe de altă parte, site-ul jurnal.md relatează, luni, că Saakaşvili “a fost reţinut din nou de forţele speciale ucrainene în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev”. Conform acestei surse, “Saakaşvili a fost reţinut de persoane care purtau uniforme ale Serviciului ucrainean de Grăniceri, a fost urcat într-un microbuz şi dus într-o direcţie necunsocută”.

Acuzat de autorităţile de stat ucrainene că a vrut ”să preia puterea prin forţă” în cursul recentelor manifestaţii anticorupţie, Mihail Saakaşvili a fost arestat pentru scurt timp în decembrie 2017 la Kiev, apoi a fost pus în libertate şi consemnat la domiciliu.

Acest arest la domiciliu a expirat acum o săptămână, fără ca Parchetul ucrainean să-l mai prelungească.

Avocatul lui Saakaşvili a spus că, după ce a pierdut un apel în instanţă, fostul preşedinte al Georgiei riscă să fie extrădat din Ucraina în Georgia, unde în ianuarie a fost condamnat în contumacie la trei ani de închisoare pentru “abuz de putere” în dosarul privind asasinarea tânărului bancher Sandro Girgvliani în anul 2006.

În schimb, Saakaşvili susține că acest proces a fost dirijat politic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă