5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalMerkel vrea să înfieze un sfert din imigranții arabi veniți în Italia

Merkel vrea să înfieze un sfert din imigranții arabi veniți în Italia

Această promisiune este „un gest de bunăvoinţă faţă de acest vecin din sud înainte de discuţiile UE asupra imigraţiei la sfârşitul acestei luni”, scrie DPA.

Ţările Uniunii Europene doresc să ajungă la un acord temporar asupra grijii faţă de migranţii care ajung pe ţărmurile blocului la întâlnirea miniştrilor lor de interne în Malta pe 23 septembrie.

Statele membre ale UE sunt în contradicţie în legătură cu această chestiune după un val de sosiri de persoane în 2015 fugind de conflicte şi sărăcie în Orientul Mijlociu şi Africa.

“Dacă tot ce s-ar conveni ar fi valabil, am putea lua 25% dintre persoanele salvate pe mare şi care ajung în Italia”, a declarat Seehofer pentru ziarul Sueddeutsche. “Aceasta nu ne va copleşi politica de migraţie”.

Italia şi Grecia se plâng de mult timp de lipsa unei soluţii a UE privind sosirile de migranţi. Eforturile UE de a stabili un sistem de cote nu au reuşit, întâmpinând o puternică rezistenţă a statelor din Est.

O creştere a sosirilor de migranţi pe mare în lunile de vară a încordat relaţiile dintre unele state ale UE şi colegul lor Italia, al cărei fost ministru de interne de extremă dreaptă Matteo Salvini a închis porturile italiene pentru bărcile care salvau noii sosiţi
în Mediterana.

“Întotdeauna am spus că politica noastră de imigraţie este umană”. “Nu vom lăsa pe nimeni să se înece”, a adăugat Seehofer, conform News.ro.

Un nou guvern italian învestit săptămâna trecută a promis să schimbe abordarea faţă de salvatorii de migranţi pe mare. Joi, Italia a anunţat că a ajuns la un acord cu ţările UE pentru a împărţi preluarea de migranţi la bordul unei nave a unei organizaţii de caritate în Mediterana.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă