13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMartin Schultz demisionează din SPD pentru a deveni ministru de Externe în...

Martin Schultz demisionează din SPD pentru a deveni ministru de Externe în Guvernul Merkel

Martin Schulz va prelua postul de ministru de externe în guvernul pe care SPD îl va forma împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, în urma acordului convenit miercuri după negocieri maraton. 

Schulz, în vârstă de 62 de ani, fost preşedinte al Parlamentului European, exclusese anterior posibilitatea de a accepta un post într-un nou cabinet Merkel.

Numeroşi social-democraţi au exprimat rezerve faţă de perspectiva unei noi ‘mari coaliţii’ cu Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral.

SPD a beneficiat de o creştere în sondaje imediat după desemnarea lui Martin Schulz, în ianuarie 2017, la şefia partidului şi drept contracandidat al Angelei Merkel în alegerile din septembrie, încheiate însă cu cel mai slab rezultat electoral postbelic pentru această formaţiune.

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD era singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

Cele mai citite

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă