25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie, bună de plată. UE cere 2,7 miliarde de euro pentru...

Marea Britanie, bună de plată. UE cere 2,7 miliarde de euro pentru neplata taxelor vamale

Marea Britanie este acuzata ca nu a luat suficiente masuri pentru a preveni frauda dupa ce a fost avertizata de problema de catre biroul anti-frauda al UE, OLAF, in 2017.

Astfel, incepe un proces care s-ar putea incheia la Curtea Europeana de Justitie. Departamentul Guvernului britanic care se ocupa de taxe sustine ca estimarea comisiei este incorecta.

OLAF sustine ca Marea Britanie este “un centru important” al fraudei prin subevaluare (atunci cand importatorii profita evitand taxele vamale sau alte taxe aferente).

Investigatia a relevat ca grupari de crima organizata s-au folosit de facturi false pentru a subevalua bunuri care erau importate din China, majoritatea dintre aceste bunuri avand ca destinatie piata de contrabanda din alte zone ale UE.

OLAF a precizat ca a avertizat in repetate randuri guvernul britanic.

Dar un purtator de cuvant al guvernului britanic a spus: “Nu recunoastem estimarea Comisiei Europene privind pierderile aferente. Luam foarte in serios frauda privind taxele vamale si continuam sa gasim raspunsuri mai bune pe masura ce apar provocari noi. Vom examina cu atentie notificarea comisiei si vom raspunde in timp util. Marea Britanie va continua sa coopereze indeaproape cu OLAF si cu Comisia Europeana privind fraudele vamale. Guvernul Majestatii Sale are rezultate foarte bune in ceea ce priveste oprirea evaziunii si incalcarii regulilor de orice fel, reusind recuperarea a 28, 9 de miliarde de lire care ar fi fost altfel pierdute”.

De asemenea, guvernul britanic a precizat ca metodologia comisiei a supraestimat valoarea importurilor Regatului Unit si nu era una potrivita pentru a face o estimare in ceea ce pruveste subevaluarea taxelor vamale.

Guvernul a precizat ca estimarea se bazeaza pe media preturilor din UE si nu ia in considerare “cresterea substantiala a zonei de valoare scazuta din piata de imbracaminte din Marea Britanie”.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă