23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMai multe țări din Europa, grav afectate de furtuna Friederike: decese și...

Mai multe țări din Europa, grav afectate de furtuna Friederike: decese și perturbări ale traficului

În Belgia, o femeie a fost ucisă după ce un copac a căzut pe maşina sa la începutul zilei de joi, atunci când aceasta conducea printr-o pădure aflată la 30 de kilometri sud-est de Bruxelles, a informat agenţia de ştiri Belga. De asemenea, în Olanda, “un bărbat de 62 de ani din Zwolle a murit după ce a fost lovit de un copac masiv”, a indicat poliţia olandeză pe Twitter, adăugând că victima a ieşise din maşină pentru a înlătura un copac căzut pe drum, înainte de a fi lovită mortal de un altul.

Un alt bărbat de 62 de ani şi-a pierdut viaţa în Enschede (est), după ce un copac i-a căzut pe maşină, potrivit unui alt tweet al poliţiei.

Italia a fost lovită de vânturi puternice, de până la 200 de kilometri pe oră, care au produs daune semnificative în întreaga ţară, au anulat curse feroviare şi de feribot, au determinat închiderea drumurilor şi au provocat moartea unui bărbat în regiunea sudică Calabria. Acesta se urcase pe acoperişul casei fratelui său din oraşul Crotona, de unde a căzut, fiind măturat de o rafală de vânt. De asemenea, la Roma, o tânără în vârstă de 17 ani a fost rănită după ce o placă de pe acoperiş a căzut atunci când aceasta se afla în faţa şcolii.

Transportul public a fost întrerupt şi în alte părţi ale continentului.

În Germania, serviciile feroviare în landul german Renania de Nord-Westfalia au fost complet suspendate până la o notificare ulterioară. Atât călătoriile cu trenul pe distanţe lungi cât şi cele regionale sunt afectate, a anunţat joi dimineaţa operatorul feroviar Deutsche Bahn. Serviciile expres în alte părţi ale ţării circulă cu viteze reduse, iar aeroportul din München a raportat anularea zborurilor.

Au existat, de asemenea, condiţii de formare a gheţii, din cauza temperaturilor scăzute, care au făcut periculoase călătoriile cu maşina. În mai multe zone din landul Saxonia Inferioară, în nordul Germaniei s-au produs accidente “la fiecare minut” în timpul nopţii, a indicat joi poliţia.

În Olanda, serviciul meteorologic a emis o alertă roşie, în condiţiile în care vântul este aşteptat să ajungă la 140 km/h. Toate serviciile de tren şi toate zborurile au fost suspendate joi după-amiază. Aproximativ 260 de zboruri fuseseră deja anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam joi dimineaţa înainte de suspendarea tuturor zborurilor, iar pasagerii fuseseră avertizaţi să se aştepte la întârzieri, a raportat aeroportul.

În Belgia, traficul feroviar a fost întrerupt în anumite zone din cauza obiectelor căzute pe linii, inclusiv a unei trambuline într-unul din cazuri. Portul Ghent a fost închis, de asemenea, joi, a scris agenţia Belga.

În Marea Britanie, vânturile puternice au lovit peste noapte mai multe părţi ale ţării, lăsând joi aproximativ 47.000 de case şi birouri fără curent electric. Rafalele au avariat cablurile electrice, au doborât arbori, care au blocat mai drumuri şi căi ferate. Potrivit UK Power Networks, circa 100.000 de clădiri au rămas fără electricitate în estul Angliei, unde vântul a ajuns la 134 de kilometri pe oră.

Serviciile feroviare au fost perturbate în centrul şi în nordul Ţării Galilor, după ce mai multe obiecte au ajuns pe şine, aduse de vânturile puternice. Un tren de marfă a lovit două magazii, marfa împrăştiindu-se pe calea ferată la Powys.

În Berkshire, un lup a scăpat de la un centru de creştere al acestor animale din Beenham, la începutul dimineţii de joi, după ce vânturile puternice au doborât gardurile. Poliţia locală a atenţionat rezidenţii cu privire la lupul fugar, însă, între timp, animalul a fost capturat, potrivit ultimelor relatări.

Experţii se aşteaptă ca Friederike să provoace mai puţine daune decât Xavier, care a lovit Germania în luna octombrie, provocând moartea a şapte persoane, din cauza căderii copacilor sau a ramurilor, în condiţiile în care de această dată, copacii sunt lipsiţi de frunziş, deoarece este mijlocul iernii, informează AGERPRES.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă