14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMai este sau nu mai este aici Rex?

Mai este sau nu mai este aici Rex?

“E aici, Rex este aici”, le-a spus Donald Trump ziariștilor care l-au întrebat despre soarta secretarului de stat, în timpul unei întâlniri între președinte și prințul moștenitor al Bahreinului.

Cotidianul The New York Times, dar și alte media americane au indicat mai devreme joi că președinția are în vedere înlocuirea lui Tillerson cu actualul șef al CIA, Mike Pompeo, în săptămânile care vin.

La Washington circulă de câteva săptămâni zvonuri că Trump e nemulțumit de Tillerson. Între cei doi ar fi apărut tensiuni după ce în octombrie s-a scris să acesta din urmă ar fi pus la îndoială inteligența șefului statului.

Plecarea lui Tillerson ar pune capăt mandatului agitat al fostului CEO al Exxon Mobile, care se află în dezacorduri tot mai mari cu Trump pe tema unor provocări politice precum Coreea de Nord şi care este aspru criticat din cauza intenţiei de a reduce bugetul Departamentului de Stat.

Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile din presa de joi, limitându-se să sublinieze că deocamdată Rex Tillerson rămâne în fruntea diplomației SUA.

“Nu există anunțuri de făcut în acest moment. Dl Tillerson continuă să conducă Departamentul de Stat și întregul guvern este concentrat pe finalul acestui prim an incredibil de reușit al administrației Trump”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a administrației SUA, Sarah Sanders.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă