15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMacron: UE nu a fost suficient de solidară cu Italia în gestionarea...

Macron: UE nu a fost suficient de solidară cu Italia în gestionarea crizei migraţiei

”Uniunea Europeană nu a dat dovadă de suficientă solidaritate cu ţările primei sosiri, ca Italia, iar Franţa este pregătită de evoluţii cu privire la acest punct în cadrul unei revizuiri a Acordurilor de la Dublin”, a declarat miercuri Emmanuel Macron, conform News.

”În privinţa salvărilor pe mare, sunt convins că putem să ne punem de acord asupra unui mecanism european automat de rapartizare a migranţilor”, a adăugat şeful statului francez.

”Este necesar să apărăm, peste tot, dreptul la azil. Aşadar, să protejăm dreptul la azil înseamnă totodată să ne asigurăm că cei şi cele care nu au acest drept să fie expulzaţi  sau expulzate cât mai rapid către ţara lor de origine”, a subliniat Macron.

Aceste ultime declaraţii reflectă afirmaţii pe care Macron le-a făcut luni, în faţa deputaţilor din cadrul majorităţii sale, pe care i-a îndemnat să privească ”în faţă” miza migraţiei.

Emmanuel Macron şi Giuseppe Conte s-au întâlnit pentru prima oară după intrarea în funcţie a ”Guvernului Conte II”, susţinut în Parlament de o coaliţie din care fac parte Partidul Democrat (PD, centru-stânga) şi Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem), şi din care Liga (extrema dreaptă) a lui Matteo Salvini a fost exclusă.

Această debarcare a lui Salvini a permis o încălzire a relaţiilor între Paris şi Roma, după o serie de tensiuni apărute, între altele, în urma deciziei luate anul trecut de Matteo Salvini, la acea vreme ministru de Interne, de a interzice intrarea navelor cu migranţi în porturile italiene.

Această criză a culminat în februarie cu rechemarea de către Paris a ambasadorului său la Roma.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă