15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalLovitură de teatru în scandalul "Rusia-Donald Trump": Un fost consilier ar urma...

Lovitură de teatru în scandalul “Rusia-Donald Trump”: Un fost consilier ar urma să pledeze vinovat

CNN a dezvăluit săptămâna trecută că Gates era pe cale să finalizeze o înţelegere pe care o negocia de aproximativ o lună cu echipa procurorului special Robert Mueller.

O revizuire a pledoariei urmează să fie prezentată la un tribunal federal ”în următoarele câteva zile”, dezvăluie cotidianul în ediţia de duminică.

Gates se poate aştepta la ”o reducere substanţială a pedepsei”, care probabil va fi de aproximativ 18 luni de închisoare, în cazul în care cooperează în anchetă, potrivit LAT. El ar putea totodată să restituie sume de bani sau bunuri obţinute prin presupusa activitate ilegală.

În afară de manevre judiciare, Gates, care are patru copii, a fost supus unor presiuni personale şi financiare să găsească o rezolvare rapidă a procedurilor de care este vizat, a declarat pentru CNN o sursă apropiată cazului.

Gates le-a spus asociaţilor săi că speră să primească o asistenţă externă de la un fond de apărare judiciară, însă donatorii GOP nu au dat dovadă de interes să-l ajute pe Gates şi nici pe asociatul său Manafort să-şi acopere cheltuielile judiciare, au declarat două surse.

Odată ce se va încheia înţelegerea, Gates va deveni încă un colaborator în ancheta lui Mueller cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Acest lucru ar urma totodată să sporeească presiunea în vederea unei cooperări asupra lui Paul Manafort, alături de care este inculpat.

Fostul director al campaniei lui Trump a pledat nevinovat de acuzaţiile formulate de echipa lui Mueller şi se pregătelte de un proces cu prvire la presupuse infracţiuni financiare care nu au legătură cu campania electorală.

Gates a pledat la rândul său nevinovat, pe 30 octombrie.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...
Ultima oră
Pe aceeași temă