13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalLa nici două luni, Patriarhul Daniel i-a întors vizita Patriarhului Kiril al...

La nici două luni, Patriarhul Daniel i-a întors vizita Patriarhului Kiril al Rusiei

Patriarhul Daniel se află la Moscova, în perioada 2-5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, informează basilica.ro.

Sâmbătă după amiaza, patriarhul Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc şi se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei şi celorlalţi Primaţi prezenţi la evenimente.

Toţi Întâistătătorii ortodocşi vor adresa un cuvânt

La sosirea pe Aeroportul Internaţional Sheremetyevo din Moscova, patriarhul Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan şi Episcopul Irineu de Orsk şi Gai.

Din delegaţia Patriarhiei Române fac parte, alături de patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolit Nifon şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ştefan Ababei, arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale.

Luni, 4 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.

 Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat luni pentru AGERPRES că vizita patriarhului BOR, efectuată la invitaţia patriarhului Khirill al Moscovei şi al Întregii Rusii, nu este una bilaterală

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă