6.8 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăInternaționalIranul se folosește de Elveția ca să amenințe Statele Unite

Iranul se folosește de Elveția ca să amenințe Statele Unite

În această notă, transmisă luni Ambasadei Elveţiei la Teheran, care reprezintă interesele americane în Republica islamică, Iranul ”insistă asupra faptului că nu a jucat vreun rol în acest atac”.

Potrivit agenţiei, textul ”dezminte şi condamnă acuzaţiile (preşedintelui american Donald) Trump şi (secretarului său de Stat Mike) Pompeo” formulate împotriva Republicii islamice.

Mesajul ”îi pune în gardă pe conducătorii americani”, subliniind ”că, dacă vreo acţiune ar fi întreprinsă împotriva Iranului, acesta va opune un răspuns imediat de o amploare mult mai mare decât o simplă ameninţare”.

Pompeo a acuzat în mod direct Iranul, duminică, de faptu că este responsabil de atacurile revendicate sâmbătă de rebeli yemeniţi huthi vizând instalaţii petroliere de prim-plan în Arabia Saudită, rivala regională a Republicii islamice.

Trump a declarat la rândul său că este pregătit să riposteze acestor atacuri, în susţinerea aliatuluisău saudit. ”Se pare” că Iranul s-ar afla în spatele acestora, ”dar vreau să ştiu cu certitudine cine este responsabil”, înainte de lua o decizie, a declarat locatarul Casei Albe.

Iranul şi Statele Unite nu mai întreţin relaţii diplomatice din 1980.

Arabia Saudită urmează să anunţe miercuri rezultatele anchetei sale cu privire la aceste atacuri împotriva regtului, în care şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo urmează să discute despre o eventuală ripostă.

Cele mai citite

Implicațiile industriei de gaming asupra economiei

Industria de gaming a generat venituri în valoare de aproximativ 365 de miliarde de dolari în 2023 la nivel global. Tendința de creștere din...

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă