14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎn pofida crizei, Venezuela livrează ajutor umanitar Cubei

În pofida crizei, Venezuela livrează ajutor umanitar Cubei

‘Nava T-91 ‘Les Moines’ a forţelor armate bolivariene a sosit în portul Havana cu ajutor pentru locuitorii afectaţi de tornada puternică’, a explicat într-o postare pe Twitter ambasadorul Venezuelei în Cuba, sub o fotografie a navei.

Într-un alt tweet, ambasadorul a postat imagini cu drapelele celor două ţări atârnate de prora navei militare şi cu viceministrul cubanez pentru comerţ exterior Antonio Carricar, care a venit să primească ajutorul umanitar.

‘Ministrul adjunct a mulţumit poporului şi guvernului din Venezuela pentru ajutorul de care vor beneficia persoanele afectate de tornadă şi a exprimat, între altele, solidaritatea Cubei faţă de Venezuela’, se menţionează în postare.

Din Caracas, vicepreşedinta venezueleană pentru dezvoltare socială anunţase încă din 1 februarie pe pagina sa de Facebook trimiterea acestui ajutor umanitar.

‘Venezuela se solidarizează cu sora sa, Republica Cuba, după tornada survenită la 27 ianuarie, şi va trimite din portul La Guaira 100 de tone de materiale de construcţie şi maşini. Ca pacea şi solidaritatea să domnească!’, scria aceasta.

Cuba, lovită de o puternică tornadă care a făcut şase morţi şi 200 de răniţi, este cel mai apropiat aliat al Venezuelei. Sprijinul său pentru guvernul lui Nicolas Maduro se află în colimatorul Washingtonului, care a promis ‘să elibereze Venezuela şi Cuba’.

Trimiterea acestei nave intervine într-un moment în care Venezuela s-a scufundat într-o profundă criză politică şi economică. Primele camioane cu ajutor umanitar american destinat acestei ţări, dar refuzat de Nicolas Maduro care se teme de o intervenţie militară, au sosit joi la frontiera între Columbia şi Venezuela.

Cele mai citite

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă