13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIerusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii...

Ierusalim: seceta îndeamnă la rugăciune. Evreii sefarzi se roagă la Zidul Plângerii pentru ploaie

“O rugăciune poate ajuta”, a declarat la postul public de radio ministrul agriculturii Uri Ariel, organizator al acestei ceremonii care s-a desfăşurat în prezenţa celor doi mai rabini ai Israelului: David Lau pentru ashkenazi (evrei originari din Europa) şi Yitzhak Yosef pentru sefarzi (evrei orientali).

Serviciul meteorologic israelian a prognozat recent că regiunea se va confrunta cu o nouă iarnă secetoasă şi a evaluat la 65% şansele de precipitaţii insuficiente cantitativ în decembrie, ianuarie şi februarie, lunile care în mod normal ar trebui să fie cele mai ploioase din an.

În martie, nivelul Lacului Tiberiada, principala rezervă de apă dulce din Israel, a atins cel mai scăzut nivel din ultimul secol, potrivit Autorităţii Apei.

Israelul a reuşit totuşi să scape de raţionalizarea furnizării apei datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare care au fost construite de-a lungul coastei mediteraneene.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provin din aceste uzine de desalinizare, notează AFP.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă