23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalHavana denunţă expulzarea a doi diplomaţi cubanezi de către SUA

Havana denunţă expulzarea a doi diplomaţi cubanezi de către SUA

“Resping categoric expulzarea nejustificată a doi funcţionari ai Misiunii Permanente ai Cubei pe lângă ONU şi înăsprirea restricţiilor de deplasare pentru diplomaţi şi familiile acestora”, a postat pe Twitter ministrul cubanez de externe Bruno Rodriguez.

“Este o calomnie vulgară acuzarea lor de comiterea de acte incompatibile cu statutul diplomatic”, a adăugat şeful diplomaţiei cubaneze.

Washingtonul a anunţat joi expulzarea celor doi diplomaţi. Cererea ca aceştia să părăsească imediat teritoriul american a fost notificată ministerului cubanez al afacerilor externe.

Misiunea Cubei pe lângă ONU numără 16 funcţionari, iar expulzarea celor doi diplomaţi a avut loc cu puţin timp înaintea începerii celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are o mare însemnătate pentru regimul cubanez, acesta prezentând, în cadrul fiecărei sesiuni anuale, o moţiune prin care denunţă embargoul american în vigoare începând din 1962.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, i-a acuzat pe cei doi diplomaţi că au abuzat de dreptul de reşedinţă pe teritoriul SUA pentru “a încerca să realizeze operaţiuni de destabilizare”.

Ea a mai adăugat că “deplasările în interiorul SUA a tuturor membrilor Misiunii Permanente a Cubei pe lângă Naţiunile Unite vor fi de acum înainte limitate, în esenţă, la insula Manhattan”, zona new-yorkeză în care se află sediul organizaţiei internaţionale.

Administraţia Trump a întors spatele politicii de apropiere de Cuba lansată de preşedintele Barack Obama. Disensiunile s-au accentuat din momentul în care Washington a decis să acţioneze în sensul înlăturării de la putere a preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, aliat al Havanei.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă