9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalGrecia: Giorgos Katrougalos este noul ministru de Externe

Grecia: Giorgos Katrougalos este noul ministru de Externe

Remanierea are loc la două zile după aplicarea oficială a acordului privind noul nume al Macedoniei de Nord, dosar de care premierul grec Alexis Tsipras s-a ocupat personal după demisia, în octombrie, a ministrului Afacerilor Externe Nikos Kotzias.

“După executarea procedurilor de punere în aplicare a acordului, prim-ministrul nu-şi va mai păstra portofoliul Externelor”, a precizat pentru media purtătorul de cuvânt al guvernului grec, Dimitris Tzanakapoulos.

Artizan al acordului privind noul nume al Macedoniei de Nord, Nikos Kotzias a demisionat în octombrie după un dezacord cu Panos Kammenos, lider al partidului Grecii independenţei şi aliat, atunci, în coaliţia guvernamentală condusă de Tsipras.

Kammenos, ferm opus acordului, a demisionat şi el în cele din urmă din fruntea Ministerului Apărării, în ianuarie, şi a părăsit coaliţia, ceea ce a slăbit majoritatea guvernamentală.

Noul ministru de Externe, Giorgos Katrougalos, are 55 de ani, a studiat dreptul la Universitatea din Atena şi la Sorbonna din Paris, din 2014 este deputat al Syriza (stânga) şi a mai ocupat în guvernul grec fotoliul de ministru al Muncii (2015-2016), fiind criticat pentru măsurile sale de reformă a securităţii sociale, considerate ca fiind dictate de creditorii Greciei, Uniunea Europeană şi FMI.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă