7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranța acuză regimul Assad de folosire a armelor chimice

Franța acuză regimul Assad de folosire a armelor chimice

„Totul indică faptul că regimul sirian folosește clor gazos în acest moment”, a subliniat Le Drian.

Regimul Assad, susținut aerian de Rusia, a pornit o ofensivă brutală asupra provinciei libere Idlib, din nordul Siriei, și în Ghouta de est, unde există o enclavă controlată de rebeli. Ofensiva regimului și bombardamentele Rusiei au făcut numeroase victime civile.

Duminică, regimul sirian a folosit clor gazos în Saraqib, Idlib, într-un atac cu elicoptere. Un investigator mandatat de ONU a început o anchetă privind acest ultim atac cu clor gazos.

Ministrul francez de Externe a acuzat și Turcia și Iranul de încălcare a legilor internaționale, pentru implicarea în conflictul din Siria.

„A-ți asigura frontierele nu înseamnă să ucizi civili, iar acest lucru trebuie să fie condamnat”, a declarat Le Drian referindu-se la Turcia, care a pornit o ofensivă împotriva milițiilor kurde ce vor să se impună în Afrin și Manbij, cu sprijin american.

„Într-o situație atât de periculoasă cum este cea din Siria, nu adaugi război la război”, a subliniat Le Drian.

„Turcia, regimul de la Damasc, Iranul și toți cei care atacă Ghouta și Idlib încalcă legile internaționale”, a precizat ministrul francez de Externe.

Rusia, care a bombardat spitalele din două orașe și cartiere civile, a fost trecută de Le Drian la „ceilalți”, care atacă Ghouta și Idlib, deși a avut contribuția cea mai importantă în cazualitățile civile.

Președinții Rusiei, Turciei și Iranului au convenit telefonic să aibă o întâlnire pentru a discuta planul pentru Siria, aflându-se sub presiunea unei condamnări internaționale.

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă