7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost arestat la Kiev

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a fost arestat la Kiev

„Agenții Poliției Naționale au descoperit locul unde se ascundea Saakașvili, în strada Otradnaya din Kiev, și l-au reținut. Arestatul se află într-un centru de detenție temporară”, a informat, într-un comunicat, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, transmite EFE, citată de Agerpres.

Partidul de opoziție condus de Mihail Saakașvili, Mișcarea Noilor Forțe, le-a cerut vineri simpatizanților să inițieze o acțiune de protest și să se adune la locul interogatoriului.

Mihail Saakașvili este bănuit că a vrut să „preia puterea prin forță” în timpul recentelor manifestații de la Kiev împotriva corupției, a indicat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, care l-a acuzat pe Saakașvili că este finanțat de fostul președinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014 în urma manifestațiilor proeuropene de la Kiev.

Fostul președinte al Georgiei, opozant declarat al lui Poroșenko după ce acesta i-a retras cetățenia ucraineană, fusese reținut pentru scurt timp marți dimineață în urma unei percheziții la domiciliul său din Kiev, în cadrul unei anchete penale despre care Saakașvili susține că este o înscenare făcută la ordinul președintelui ucrainean. El a fost eliberat sub presiunea sutelor de susținători care au blocat furgoneta care îl transporta.

(Foto: neweasterneurope.eu)

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă