7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternațional”Femeile de reconfortare”, o rană încă deschisă în Coreea de Sud. Ce...

”Femeile de reconfortare”, o rană încă deschisă în Coreea de Sud. Ce susțin oficialii japonezi

Comentariul lui Kono intervine după ce omologul său sud-coreean, Kang Kyung-wha, a afirmat că acordul nu a reuşit să răspundă nevoilor victimelor şi şi-a cerut scuze pentru controversata înţelegere.

“Acordul Japonia-Coreea de Sud este un acord între două guverne şi unul care a fost foarte apreciat de către societatea internaţională”, a subliniat Kono într-un comunicat scris.

“Dacă guvernul sud-coreean (…) încearcă să revizuiască acordul care este deja în curs de implementare, aceasta ar face ca legăturile Japoniei cu Coreea de Sud să nu mai poată fi gestionate şi ar fi inacceptabil”, a notat el.

O anchetă sud-coreeană a concluzionat că disputa privind “femeile de reconfortare”, un eufemism japonez pentru femeile forţate să lucreze în bordelurile de război, nu poate fi “rezolvată în mod fundamental”, întrucât cererile victimelor de compensaţii legale din partea Japoniei nu au fost îndeplinite.

Guvernul sud-coreean va examina rezultatele investigaţiei şi le va aplica în politică după consultarea victimelor şi grupurilor civice care le sprijină, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă ministrul sud-coreean de externe Kang Kyung-wha, care şi-a cerut scuze pentru controversatul acord, informează agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă