10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalErdogan avertizează că Turcia nu va da înapoi în Siria

Erdogan avertizează că Turcia nu va da înapoi în Siria

“De când am lansat operaţiunea, ne confruntăm cu ameninţări cu sancţiuni economice sau embargouri asupra armelor. Cei care cred că ne pot forţa să dăm înapoi cu aceste ameninţări greşesc”, a spus Erdogan, în timpul unui discurs la Istanbul.

Sâmbătă, Franţa şi Germania au anunţat că vor opri vânzările de arme “susceptibile de a fi folosite” de Ankara ca parte a ofensivei sale în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie Populară (YPG).

Turcia consideră YPG ca fiind un grup terorist care îi pune în pericol securitatea, dar miliţia kurdă este susţinută de ţările occidentale în lupta sa împotriva grupării Stat Islamic.

Erdogan a declarat că a discutat duminică problema vânzărilor de arme într-o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel.

“I-am cerut să-mi explice. Suntem toţi aliaţi în NATO sau grupul terorist a fost acceptat în NATO fără ştirea mea?”, a spus Erdogan.

“Sunteţi de partea noastră sau de partea organizaţiei teroriste?”, a adăugat el.

Preşedintele turc a respins de asemenea ofertele celor care propun o mediere între Turcia şi YPG. “Unde aţi mai văzut un stat să se aşeze la masa unei organizaţii teroriste?”, a spus Erdogan.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a cerut “oprirea imediată a operaţiunii militare” în Siria, duminică, în timpul convorbirii telefonice cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului, citată de DPA.

În ciuda intereselor legitime de securitate ale Turciei, operaţiunea ameninţă cu strămutarea unei mari părţi a populaţiei locale,
să destabilizeze regiunea şi să reînvie organizaţia extremistă Stat Islamic, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă