10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCutremur în Albania: 108 răniţi în Tirana şi regiunea de coastă

Cutremur în Albania: 108 răniţi în Tirana şi regiunea de coastă

Site-ul de ştiri shqiptarja.com relatează că cel puţin 108 persoane au fost rănite în seria de cutremure, potrivit unităţilor medicale.

Ministrul Sănătăţii anunţase anterior că cel puţin 68 de persoane au fost rănite, 21 dintre acestea fiind spitalizate. Cei mai mulţi au suferit răni minore.

Seismul cu cea mai mare intensitate s-a produs la scurt timp după ora locală 4 pm (1400 GMT) şi a avut epicentrul în apropiere de Capul Rodon, la circa 60 de kilometri nord-vest de capitala Tirana, potrivit Ministrului Apărării.

Cu o magnitudine de 5,8, a fost cel mai puternic seism produs în ultimele decenii în această ţară balcanică, potrivit ministrului.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a evaluat magnitudinea acestui cutremur la 5,6. Seismul a fost urmat de alte trei replici cu intensitatea de 5,1, 4,7 şi 4,8. Cel mai recent s-a înregistrat la scurt timp după miezul nopţii.

Presa locală a relatat scene de panică în oraşele de coastă din apropiere, Durres şi Tirana, unde locuitorii au ieşit panicaţi pe străzi.

Autorităţile locale din Tirana au precizat că echipe de intervenţie în caz de urgenţă au fost mobilizate în diferite zone ale acestor oraşe pentru a oferi sprijin cetăţenilor.

Imaginile publicate online înfăţişează clădiri cu avarii semnificative în capitala Albaniei, grămezi de cărămizi şi moloz zăcând pe jos, precum şi maşini distruse de căderile de moloz.

Ministrul Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, a publicat pe Twitter imagini din timpul vizitei sale la o clinică din Durres. Aceasta a precizat că nu a văzut persoane cu răni grave, potrivit agenţiei de presă albaneze ATA.

În urma cutremurului, premierul Edi Rama şi-a anulat deplasarea la Adunarea Generală a ONU din New York, potrivit agenţiei de presă albaneze.

Seismul a fost resimţit în ţările vecine Muntenegru şi Macedonia de Nord, potrivit presei din cele două ţări.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă