13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCursa melcilor, amânată pe motiv de...hibernare

Cursa melcilor, amânată pe motiv de…hibernare

Un bar din Marea Britanie a anulat o întrecere între melci melci programată pentru sâmbătă şi organizată în scop caritabil, din cauza temperaturilor neobişnuit de scăzute care i-au pus pe participanţi în imposibilitatea de a mai concura, informează Reuters.

”Valul de frig a provocat o problemă medicală melcilor din competiţie – se cheamă hibernare”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii Dartmoor Union Inn din sud-vestul Angliei.

Temperaturile în cea mai mare parte a Europei se situează sub valorile normale pentru această perioadă a anului, iar serviciul meteorologic britanic a emis avertizări de vânt rece şi zăpadă care ar putea perturba transportul şi izola comunităţile rurale în timpul weekendului.

Autorităţile britanice din domeniul sănătăţii publice au declarat vineri că valul prelungit de frig ar putea pune în pericol persoanele în vârstă şi copiii care locuiesc în case neîncălzite.

Reprezentanţii Dartmoor Union Inn au spus că intenţionează să reprogrameze cursa, botezată ”Primul derby internaţional de melci” şi organizată în sprijinul serviciului local de ambulanţă aeriană, după ce vremea se mai încălzeşte.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă