15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalComisar european: Dacă Marea Britanie nu mai dorește Brexit, ușa este deschisă

Comisar european: Dacă Marea Britanie nu mai dorește Brexit, ușa este deschisă

Comisarul european Pierre Moscovici a făcut aceste declarații într-un interviu acordat presei franceze, relatează Reuters citată de Agerpres.

Declaraţiile comisarului european au loc în contextul în care în ultimele zile a apărut ideea unui al doilea referendum în Marea Britanie.

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat de curând că nu respinge ideea organizării unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar, el explicând că tabăra favorabilă Brexit-ului ar ieşi din nou câştigătoare şi astfel s-ar pune capăt dezbaterii.

În ultimele luni, Nigel Farage a respins constant speculaţiile unor opozanţi ai Brexitului, precum fostul premier laburist Tony Blair (1997-2007), potrivit cărora în cazul unui nou referendum alegătorii britanici şi-ar putea schimba opinia în legătură cu oportunitatea ieşirii ţării lor din UE.

Liberal-democraţii şi alte forţe pro-europene din Marea Britanie au cerut în mai multe rânduri un al doilea referendum, susţinând că alegătorii britanici nu au ştiu toate implicaţiile votului lor de la 23 iunie 2016.

Întrebat în legătură cu această chestiune într-un interviu acordat postului de televiziune francez C News, postului de radio Europe 1 şi ziarului Les Echos, fostul ministru de finanţe francez Pierre Moscovici a declarat: “Uşa este deschisă”.

“Dacă britanicii vor să se răzgândească, acest lucru ar fi binevenit”, a mai spus comisarul european.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă