7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalChina va distruge bani pentru a stopa coronavirusul

China va distruge bani pentru a stopa coronavirusul

Banca Centrală din China a anunţat că va distruge banii colectaţi din spitalele, autobuzele sau pieţele din zonele puternic afectate de virusul COVID-19, transmite publicaţia Business Insider.

Măsura a fost anunţată la scurt timp după ce instituţia a spus că va curăța bani aflaţi în circulaţie în zonele afectate de virusul din Wuhan.

Unii analişti sunt sceptici în privinţa acestui demers. „Va fi dificil pentru o asemenea măsură să fie efectivă complet”, a declarat un reprezentant al unei mari bănci din Guangzhou, pentru publicaţia financiară Caixin.

Epidemia de coronavirus a afectat cel mai mult China, ţara în care COVID-19 a apărut. Aproximativ 10% din populaţia lumii se află în carantină din cauza bolii, notează Mediafax.

Distrugerea banilor nu va afecta sistemul financiar. Bancnotele şi monedele vechi sau deteriorate sunt distruse frecvent de băncile centrale şi înlocuite cu unele noi.

Banca Centrală a Chinei a anunţat şi alte măsuri pentru a ajuta economia – şi aşa slabă – afectată de epidemie.  Viceguvernatorul Fan Yifei a anunţat că, începând cu 17 ianuarie, au fost injectate în sistemul financiar fonduri de 85,6 miliarde de dolari.

Econonomia statului asiatic este afectată şi de războiul comercial cu Statele Unite. Slăbiciunea Chinei va afecta şi alte ţări de pe continent, printre care Coreea de Sud sau Thailanda, potrivit băncii Goldman Sachs.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă