14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCeremonie la Auschwitz, de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

Ceremonie la Auschwitz, de ziua internaţională a victimelor Holocaustului

La 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic „Holocaust” este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a adus un omagiu victimelor Holocaustului, în cadrul unei ceremonii ţinute la Varşovia, în memoria evreilor care au fost ucişi de forţele germane, scrie Mediafax, care citează Associated Press. 

„Această ocazie ne reaminteşte că nu putem niciodată, niciodată, să fim indiferenţi în faţa răului”, a declarat oficialul american.

Alianţa occidentală care a apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi-a luat angajamentul de a asigura securitatea tuturor, astfel încât aşa ceva să nu se mai repete, a adăugat oficialul american.

Declaraţia acestuia a fost făcută pe fondul îngrijorării cu privire la creşterea popularităţii grupurilor ultra-naţionaliste şi de extremă dreapta.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă