23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCazul Skripal: Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele, susține premierul Theresa...

Cazul Skripal: Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele, susține premierul Theresa May

‘Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele: tentativa de asasinare a două persoane pe teritoriul britanic, pentru care nu există nicio altă concluzie decât cea a culpabilităţii statului rus’, a declarat şefa guvernului britanic într-un discurs rostit la Londra, la congresul de primăvară al formaţiunii sale politice, Partidul Conservator.

Theresa May a afirmat totodată că Marea Britanie va decide următorii paşi alături de aliaţii săi în zilele următoare după ce Rusia a a anunţat sâmbătă că va expulza 23 de diplomaţi britanici, relatează Reuters.

Ea a declarat că guvernul britanic ‘a anticipat un răspuns de acest fel’ din partea autorităţilor ruse.

‘Nu vom tolera niciodată o ameninţare la adresa vieţii cetăţenilor britanici şi a altora pe teritoriul Marii Britanii din partea guvernului rus. Suntem asiguraţi de sprijinul puternic pe care l-am primit din partea prietenilor şi a aliaţilor noştri din întreaga lume’, a mai spus şefa guvernului de la Londra.

Theresa May a acuzat Rusia de ‘încălcarea flagrantă a dreptului internaţional şi a Convenţiei privind armele chimice’, subliniind în acelaşi timp că nu există ‘niciun dezacord cu poporul rus’ sau cu cetăţenii ruşi care trăiesc în Marea Britanie.

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar din grupul de agenţi ‘Noviciok’, dezvoltat de Rusia.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă