20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCât costă să mergi cu autobuzul la Surabaya, în Indonezia

Cât costă să mergi cu autobuzul la Surabaya, în Indonezia

Totul – în schimbul a trei sticle de plastic sau patru pahare de unică folosinţă pentru un bilet – în cadrul unui program antipoluare foarte promiţător, relatează sâmbătă AFP.

Un traseu mai lung cu autobuzul de o oră se plăteşte cu trei sticle mari sau cinci sticle medii sau cu 10 recipiente de plastic, cu condiţia ca acestea să nu fie murdare sau turtite.

Aproximativ 16.000 de persoane beneficiază săptămânal de gratuitate participând la combaterea poluării cu plastic, asigură autorităţile, care recuperează lunar circa 6 tone de deşeuri colectate cu ajutor pasagerilor şi pe care le predau firmelor de reciclare.

Planul vizează nu doar reducerea cantităţii de deşeuri, ci şi să încurajeze populaţia să folosească mai mult mijloacele de transport în comun, potrivit lui Franki Yuanus, un responsabil al transporturilor din Surabaya.

Indonezia, un arhipelag format din aproape 17.000 de insule, şi-a fixat ca obiectiv reducerea cu 70% a poluării cu plastic până în 2025, accelerând reciclarea deşeurilor şi promovând campanii de sensibilizare a cetăţenilor pentru a renunţa la utilizarea ambalajelor din plastic, informează Agerpres.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă